Ένα ματς γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες καθαρές φάσεις ήταν αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Β και Αστέρα Τρίπολης Β στην Καλαμαριά, με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν την τρίτη ήττα τους σε τέσσερα παιχνίδια, χάνοντας με 0-1.
Ένταση και σκληρές μονομαχίες στο ξεκίνημα
Το πρώτο 20λεπτο χαρακτηρίστηκε από δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετή νευρικότητα. Ο ΠΑΟΚ Β δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο οργανωμένοι και επικίνδυνοι.
Στο 11ο λεπτό, ο Απιατσιόνακ με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Καλαϊτζή λίγο πριν αυτός βρεθεί τετ-α-τετ με τον Νικολακούλη, αποσοβώντας σίγουρο γκολ.
Το δοκάρι του Μούστμα
Ο Αστέρας πίεζε κυρίως μέσω στημένων φάσεων, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ Β άγγιξε το προβάδισμα στο 39′. Ο Μούστμα, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ, έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ με το αριστερό, βλέποντας όμως τη μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι.
Ήταν η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους, που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0).
Καλύτερος ΠΑΟΚ Β, χαμένες ευκαιρίες
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν προχώρησαν σε αλλαγές, αλλά ο ΠΑΟΚ Β μπήκε πιο αποφασιστικά, προσπαθώντας να πάρει μέτρα και να πιέσει.
Στο 63′, ο διεθνής Εσθονός Μούστμα βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ. Πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Χατζηεμμανουήλ απέκρουσε. Ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Η «λύτρωση» του Αστέρα στο 85′
Η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό στο φινάλε, με τον Αστέρα να απαντά στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ Β με ένα καλό σουτ του Φρόκου που έβγαλε ο Νικολακούλης.
Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, όμως στο 85′ ο Φερνάντες, με ένα μάλλον τυχερό σουτ από πλάγια θέση, είδε τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
Παρά τις προσπάθειες στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ Β δεν κατάφερε να αντιδράσει, γνωρίζοντας έτσι μια οδυνηρή ήττα, μετά το «διπλό» στα Γιάννινα.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ Β (Γ. Καραγεωργίου):
Νικολακούλης, Κοσίδης, Πολυκράτης, Μπαταούλας, Γκιτέρσος (89′ Παπαστυλιανού), Απιατσιόνακ, Καλόγηρος, Τσοπούρογλου (89′ Σνάουτσνερ), Άνταμ, Μούστμα, Μπάλντε (83′ Τσιφούτης).
Αστέρας Τρίπολης Β (Ν. Αντωνόπουλος):
Χατζηεμμανουήλ, Τερεζίου, Κανελλόπουλος, Γρομητσάρης, Γρόζντανιτς, Καλλαντζή (69′ Κάλα), Μπουλούλης, Φερνάντες (90+1′ Μποτόπουλος), Φρόκου, Γραμμένος, Φρίμπονγκ (75′ Κεδίκογλου).
photo credit inpaok