Close Menu
LEGA
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    • Home
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
      • Super League1
      • Super League2
      • Γ’ Εθνική
      • Κύπελλο Ερασιτεχνών
      • Τοπικά
    • VOLLEY
      • Volley League Γυναικών
      • Pre League Ανδρών
      • Pre League Γυναικών
      • Α2 Ανδρών
      • Α2 Γυναικών
    • BASKET
      • National League1
      • National League2
      • Α2 Basket Γυναικών
      • ΕΚΑΣΑΜΑΘ
    • Live
    • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
      • Στίβος
      • ποδηλασία
      • Κολύμβηση
      • Κωπηλασία
      • Πυγμαχία
      • Πάλη
      • Ταεκβοντό
      • Τένις
      • πινγκ πονγκ
      • Ξιφασκία
      • Μηχανοκίνητα
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    LEGA
    CHANNEL
    • legaTV
    • NorthLand
    • Elvis Story
    LEGA
    You are at:Home»πινγκ πονγκ»Νέα νίκη η Ελλάδα, ολοκληρώνει για τις θέσεις 15-16
    πινγκ πονγκ

    Νέα νίκη η Ελλάδα, ολοκληρώνει για τις θέσεις 15-16

    27 Σεπτεμβρίου 2025
    Share Facebook Email
    Share
    Facebook Email

    Πλασάρισμα μέσα στην πρώτη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ13 εξασφάλισε την Παρασκευή 26/09 στην Κόστα η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

    Μεγαλώνοντας το σερί από τις τρεις νίκες της Πέμπτης κατέβαλλε στο μίνι ταμπλό 15-18 την Πορτογαλία με 3-2 κι έτσι στο τελευταίο ματς κατάταξης θ’ αγωνιστεί για τις θέσεις 15-16. Τελευταίος αντίπαλος θα είναι σήμερα Σάββατο η Ουκρανία, η οποία λύγισε με το ίδιο σκορ τη Λιθουανία.

    Σταθερά καλή από την αρχή του πρωταθλήματος, η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό στα γκρουπ του σταδίου 1 επιζήτησε τις πρώτες θέσεις στο B Final. Ήταν από την Αθήνα ο δεύτερος στόχος αν δεν ερχόταν η είσοδος στο Α επίπεδο και υλοποιήθηκε με δυνατή ψυχολογία και αποφασιστικότητα.

    Στα χιαστί ημιτελικά 15-18 η Ελλάδα (νούμερο 21 στα seeding του πρωταθλήματος) είχε μεγάλο ντέρμπι με την Πορτογαλία (Νο 20), η οποία στο στάδιο 1 είχε περιοριστεί στην 4η θέση στον 7ο όμιλο και στο στάδιο 2 και το B Final κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο χωρίς ήττα. Σημειωτέον ότι στα χιαστί, που ακολούθησαν τα γκρουπ, ο τρόπος διεξαγωγής του κάθε αγώνα διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τα στάδια 1 και 2 και νικήτρια αναδεικνυόταν η ομάδα, που έφτανε πρώτη στις τρεις ατομικές νίκες.

    Στο κλειστό διπλό μικτό καταγράφηκε ήττα, αλλά η Μιχάλαρου πέτυχε την ισοφάριση. Η εθνική μας πήρε το προβάδισμα με νίκη του Αλεξίδη στα πέντε σετ και την παράταση και ο αγώνας ξαναήρθε στα ίσια με ήττα της Τασιού. Στο καθοριστικό παιχνίδι ο Μαρκουλάκης χάρισε την πολύτιμη νίκη στην εθνική μας. Ο αγώνας με την Ουκρανία αρχίζει στις 10.00 ώρα Ελλάδας.

    Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα – Πορτογαλία 3-2:

    Θεοφάνης Μαρκουλάκης/Ελπίδα Τασιού – Τιάγκο Μοράις/Νούρια Μαδέιρα 1-3 (12-10, 10-12, 7-11, 8-11)
    Αναστασία Μιχάλαρου – Ματίλντε Σόουζα 3-1 (13-11, 5-11, 11-8, 11-7)
    Νίκος Αλεξίδης – Ροντρίγκο Λουρέντσο 3-2 (11-8, 8-11, 11-7, 4-11, 15-13)
    Τασιού – Μαδέιρα 1-3 (10-12, 1-11, 18-16, 9-11)
    Μαρκουλάκης – Μοράις 3-1 (11-7, 9-11, 11-7, 11-8)

    Στον πάγκο κάθισαν ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης και η Κλειώ Μαδέση.

    * Στον τελικό του αγωνίσματος αναμετρώνται το βράδυ η Γαλλία και η Ελβετία. Οι τρικολόρ απέκλεισαν στα ημιτελικά με 3-0 τη Βουλγαρία. Η Ελβετία νίκησε την Πολωνία 3-1. Οι ηττημένες των χιαστί 1-4 κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.

    * Χθες το βράδυ έγινε και η κλήρωση για τη δεύτερη φάση στο απλό. Ο Θεοφάνης Μαρκουλάκης και η Αναστασία Μιχάλαρου, που προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό (A Final), έμαθαν τους επόμενους αντιπάλους τους. Ο Μαρκουλάκης συναντά στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») τον Σουηδό Ζακ Χάλεν κι αν νικήσει θ’ αναμετρηθεί με το 1ο φαβορί, τον Ισπανό Λάντιμιρ Μαγιόροφ. Ο αγώνας με τον Χάλεν θα γίνει στις 16:45 δική μας ώρα στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί από την ETTU TV. Η Μιχάλαρου προχωρά bye στις «32» κι εκεί θα βρει ξανά μπροστά της τη Ματίλντε Σόουζα, που μάλιστα είναι το 2ο φαβορί του ταμπλό. Ο αγώνας με την αθλήτρια από την Πορτογαλία αρχίζει στις 17.45. Τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν στο Β επίπεδο.

    ΕΦΟΕπΑ

    πινγκ πονγκ
    Follow on Facebook Follow on Instagram Follow on YouTube Follow on TikTok
    Share. Facebook Email
    Previous ArticleΕξαιρετικές παρουσίες από Μπαλαμιώτη και Παπαποστόλου στα Πυρηναία
    Next Article Ιόλη Μυτιληναίου και Άγγελος Τουλούπης στην Βιέννη

    Related Posts

    Τεράστια εθνική ανδρών μπήκε στους «16», πήρε και την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

    14 Οκτωβρίου 2025

    16η θέση για την Εθνική Ελλάδος

    27 Σεπτεμβρίου 2025

    Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4-1, Κ13 πινγκ πονγκ

    25 Σεπτεμβρίου 2025
    Top Posts

    Σχεδόν έτοιμο το γήπεδο της Χρυσούπολης

    7 Οκτωβρίου 20252.353 Views

    Πανθρακικός-ΑΟ Ξάνθης LIVE

    14 Σεπτεμβρίου 20251.012 Views

    Ο Τσιλιγγίρης στο ΠΑΟΚ

    30 Αυγούστου 2025871 Views
    Our Picks

    Από την απόγνωση στην απόδραση – ένα 2-2 που μοιάζει με νίκη

    ΑΟ Ξάνθης – Δόξα Δράμας 1-0: Επιστροφή στα χαμόγελα με… γεμάτο ντέρμπι

    Γ’ Εθνική: Βαθμολογία

    © 2025 lega.gr.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.