Η Λυδία Παναγιωτίδου αν και σέρβιρε για το ματς στο 2ο σετ, τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πολωνής Μπάρμπαρα Κοστέτσκα και με 2-6, 7-6, 6-4, έμεινε εκτός προημιτελικών, στο Ευρωπαϊκό ατομικό πρωτάθλημα U16 της Πάρμα.
Σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τις 3 ώρες, η Παναγιωτίδου μπήκε δυνατά κατακτώντας τα πρώτα 5 games (5-0). H Κοστέτσκα μειώσε σε 5-2, αλλά η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια έκλεισε το σετ με 6-2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Το 2ο σκέλος ήταν αρκετά δραματικό, με την Παναγιωτίδου να κάνει το 4-5, 6-5 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση. Ωστόσο, η Πολωνή με break (6-6) και κατακτώντας το tie-break λίγο αργότερα έκανε το 1-1.
Στο 3ο σετ η Κοστέτσκα, προηγήθηκε με 3-0 και 5-2. Η Παναγιωτίδου μείωσε σε 5-4, όμως με hold στο τέλος η Πολωνή πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.
Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους Μιχαλακόπουλος και Παρασκευοπούλου
Ο Άλκης Μιχακαλακόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε στο ταμπλό της 2ης ευκαιρίας, μετά τη νίκη του στον 3ο γύρο κόντρα στον Ιταλό Λορέντσο Ρόκο, με 5-3, 4-2, στη συνέχεια ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Πολωνό Μικχάλ Πιελάτ με 4-0, 4-1.
Από τη μεριά της η Παρασκευόπουλου, έπαιξε στον 3ο γύρο του bonus draw, όπου ηττήθηκε από την Φινλανδή Μίλα Κοταμαέκι με 4-2, 4-2.
Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από τους Αλέξανδρο Αυγέρη, Άλκη Μιχαλακόπουλο και τις Λυδία Παναγιωτίδου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, με αρχηγό τον ομοσπονδιακό προπονητή Μιχάλη Αδαλόγλου.
πηγή: tennis24.gr