Close Menu
LEGA
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    • Home
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
      • Super League1
      • Super League2
      • Γ’ Εθνική
      • Κύπελλο Ερασιτεχνών
      • Τοπικά
    • VOLLEY
      • Pre League Ανδρών
      • Pre League Γυναικών
      • Α2 Ανδρών
      • Α2 Γυναικών
    • BASKET
      • National League1
      • National League2
      • Α2 Basket Γυναικών
      • ΕΚΑΣΑΜΑΘ
      • Αναπτυξιακά
    • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
      • Στίβος
      • Κολύμβηση
      • Κωπηλασία
      • Πάλη
      • Τένις
      • Μηχανοκίνητα
      • Πυγμαχία
      • πινγκ πονγκ
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    LEGA
    CHANNEL
    • legaTV
    • NorthLand
    • Elvis Story
    LEGA
    You are at:Home»Στίβος»Δυνατές στιγμές για τους Έλληνες βαδιστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
    Στίβος

    Δυνατές στιγμές για τους Έλληνες βαδιστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

    13 Σεπτεμβρίου 2025
    Share Facebook Email
    Share
    Facebook Email

    Η ελληνική παρουσία στο βάδην του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άφησε πολλές συγκινήσεις, χαμόγελα αλλά και πίκρες, με τους αθλητές μας να δίνουν τη δική τους μάχη σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές.

    Η Όλγα Φιάσκα πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της μέχρι σήμερα, γράφοντας ιστορία για τον εαυτό της. Ξεκίνησε με μεθοδικό ρυθμό, ανέβασε ταχύτητα μετά το 20ο χιλιόμετρο και κατάφερε να φτάσει μέσα στην πρώτη 20άδα. Ο τερματισμός της σε 2:59:59 δεν ήταν απλά ένας αριθμός – ήταν η πρώτη φορά που “έσπασε” το φράγμα των τριών ωρών και, κυρίως, η πρώτη φορά που κατάφερε να ολοκληρώσει την απόσταση των 35 χιλιομέτρων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ένα βήμα που έχει τεράστια αξία, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πέρσι δεν κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού στη Βουδαπέστη.

    Για τη Σοφία Αλικανιώτη, η συμμετοχή και μόνο ήταν όνειρο ζωής. Παρότι το 3:21:06 δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες και απέχει αρκετά από το προσωπικό της ρεκόρ (3:09:21), η εμπειρία της πρώτης της παρουσίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί για εκείνη τεράστια δικαίωση μετά από χρόνια προσμονής και σκληρής δουλειάς.

    Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με όλη την εμπειρία και την ψυχή που τη διακρίνει, μπήκε στον αγώνα με μεγάλη αποφασιστικότητα, καταφέρνοντας να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μέχρι το πρώτο μισό. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Ένα στομαχικό πρόβλημα την ανάγκασε να εγκαταλείψει στα 23 χιλιόμετρα, παρότι ο χρόνος της μέχρι εκεί ήταν ιδιαίτερα καλός. Παρά τη στεναχώρια, η ίδια παραμένει «μέσα στη μάχη», καθώς έχει μπροστά της ακόμα το 20άρι, όπου θα διεκδικήσει να αφήσει το στίγμα της για άλλη μια φορά.

    Τέλος, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, σταθερός και μαχητικός όπως πάντα, προτίμησε να ξεκινήσει προσεκτικά και στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 29η θέση. Το ίδιο πλασάρισμα είχε πετύχει και τρία χρόνια πριν στο Όρεγκον, όμως η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά επέστρεψε δυνατός μετά την απογοήτευση της Βουδαπέστης, δείχνοντας ξανά πως ανήκει σταθερά στους κορυφαίους.

    Το ελληνικό βάδην συνεχίζει να μας χαρίζει δυνατές στιγμές. Άλλοτε με ρεκόρ, άλλοτε με πείσμα, κι άλλοτε με απογοητεύσεις που όμως κρύβουν μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

    photo credit Athlead

    Παγκόσμιο στίβου 2025
    Follow on Facebook Follow on Instagram Follow on YouTube Follow on TikTok
    Share. Facebook Email
    Previous ArticleΠαρουσίαση φανέλας Πανθρακικού
    Next Article Η μεγάλη επιστροφή του Σωκράτη Ναούμη

    Related Posts

    Καραλής με δύο άλματα στον τελικό – Ρίζος εκτός συνέχειας

    13 Σεπτεμβρίου 2025

    Πάει για το Τόκυο η Εθνική

    3 Σεπτεμβρίου 2025

    Χρυσός Βαλκανιονίκης ο Στράτος Συμεωνίδης!

    3 Σεπτεμβρίου 2025
    Top Posts

    Ο Τσιλιγγίρης στο ΠΑΟΚ

    30 Αυγούστου 2025745 Views

    Γκαμπριέλε Μαρκετζιανι :Ο νέος “φύλακας άγγελος” του Πανθρακικού

    12 Σεπτεμβρίου 2025684 Views

    Πανθρακικός-Άρης Πηγών LIVE

    6 Σεπτεμβρίου 2025456 Views
    Our Picks

    ΟΦΗ Κ19 – ΠΑΟΚ Κ19 1-3

    Ο Ιγνατίου και ο Σεβαστίδης στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας

    Καραλής με δύο άλματα στον τελικό – Ρίζος εκτός συνέχειας

    © 2025 lega.gr.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.