Η ομάδα του Αγίου Αθανασίου έγραψε ιστορία, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Δράμας απέναντι στη Δόξα Δράμας με 2-1, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, γιορτινή ατμόσφαιρα και ποδοσφαιρικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.
Γιορτινό σκηνικό στην Αδριανή
Η διοργάνωση ξεκίνησε με απονομές και τιμητικές βραβεύσεις. Η ΕΠΣ Δράμας τίμησε τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου για την ανακατασκευή του γηπέδου Αδριανής και τη φιλοξενία του τελικού. Παράλληλα, οι “μαυραετοί” παρέλαβαν το περσινό πρωτάθλημα με την παρουσία του πρώην τεχνικού Γιώργου Λάλα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή του Σούπερ Καπ στον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ ο Μπάμπης Καραγκιοζίδης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε αποφασισμένος και έδειξε από νωρίς την ανωτερότητά του. Το προβάδισμα ήρθε στο 56’, όταν ο Μάριο Τόπι σκόραρε με απευθείας σέντρα-σουτ από τα δεξιά, αιφνιδιάζοντας τον Μπεζυρτζή.
Στο 67’ η αλλαγή του Γιάννη Ιωαννίδη αποδείχθηκε “χρυσή”: ο Δημήτρης Τουμαντζίδης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε το σκορ στο 2-0. Η Δόξα Δράμας πίεσε στο φινάλε και μείωσε στο 91’ με κεφαλιά του Βουδουρίδη, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο.
Σύντομη ανάλυση
Ο Μέγας κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο, δείχνοντας περισσότερη θέληση και πειθαρχία στο γήπεδο. Η Δόξα, αν και μαχητική, πλήρωσε τα λάθη και την αργοπορημένη αντίδραση.
Οι συνθέσεις
Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου (Γ. Ιωαννίδης):
Λαζόγλου, Μεταξάς, Δημητριάδης Αλ., Μανωλεσάκης, Τόπι (80’ Παπαδόπουλος Ν.), Στεργιανός, Καραγιοζίδης (70’ Αμαραντίδης), Δημητριάδης Γρ., Στάικος (80’ Μπαμπασαλί), Παπαζώτος (62’ Τουμαντζίδης Δ.), Πτηνόπουλος (80’ Ευσταθιάδης).
Δόξα Δράμας (Γ. Αγγελίδης):
Μπεζυρτζής, Περσίδης (46’ Χατζηβάσιος), Γιαματζίδης (60’ Γκαμότσος), Τσαγκαλίδης (60’ Λουκίδης), Ιορδανίδης, Κόντος, Κοτζαμάνης (60’ Μπιμπισίδης), Βουδουρίδης, Σαββίδης, Κιοσσές (60’ Αντωνιάδης), Ζάντζας.
photo credit metrosport