Close Menu
LEGA
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    • Home
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
      • Super League1
      • Super League2
      • Γ’ Εθνική
      • Τοπικά
    • VOLLEY
      • Pre League Ανδρών
      • Pre League Γυναικών
      • Α2 Ανδρών
      • Α2 Γυναικών
    • BASKET
      • National League1
      • National League2
      • Α2 Basket Γυναικών
      • ΕΚΑΣΑΜΑΘ
      • Αναπτυξιακά
    • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
      • Στίβος
      • Κολύμβηση
      • Κωπηλασία
      • Πάλη
      • Τένις
      • Μηχανοκίνητα
    Facebook Instagram YouTube TikTok
    LEGA
    CHANNEL
    • legaTV
    • NorthLand
    • Elvis Story
    LEGA
    You are at:Home»Basket»Πρώτη και καλύτερη
    Basket

    Πρώτη και καλύτερη

    5 Σεπτεμβρίου 2025
    Share Facebook Email
    Share
    Facebook Email

    Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε της Ισπανίας με 90-86, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον Γ’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ και την πρόκριση στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την Κυριακή.

    Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική βραδιά του Τάιλερ Ντόρσεϊ και επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Οι Ισπανοί επέλεξαν να κλείσουν τον δρόμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς το καλάθι με άμυνα ζώνης 3-2, όμως οι διεθνείς βρήκαν λύσεις με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και εύστοχα σουτ από την περιφέρεια.

    Ο Ντόρσεϊ είχε ήδη 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να προηγείται 31-20, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16. Με τον Παπανικολάου να πιέζει στην άμυνα και τον Γιάννη να κυριαρχεί στη ρακέτα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα μπροστά 50-35.

    Στην επανάληψη, οι Ίβηρες ανέβασαν στροφές, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και κατάφεραν να μειώσουν, ακόμη και να περάσουν μπροστά στο σκορ στο 33’ (73-72). Το ματς πήρε χαρακτήρα ντέρμπι, με τον Αλντάμα να κρατά την Ισπανία όρθια, αλλά τον Γιάννη να απαντά με εντυπωσιακή προσπάθεια στο φινάλε. Στο τελευταίο λεπτό, ο Σλούκας έδειξε ψυχραιμία, κερδίζοντας κρίσιμες βολές και σφραγίζοντας τη νίκη της Ελλάδας.

    Δεκάλεπτα: 20-31, 35-50, 63-68, 86-90

    Στατιστικά

    Ισπανία (Σκαριόλο): Πουέρτο 2, Ντε Λαρέα 6 (6 ασίστ), Πραντίγια 14, Σεν-Σουπερί 13, Αροστέγι 12, Αλντάμα 12 (8 ριμπ.), Ερνανγκόμεθ Μπ. 6, Ερνανγκόμεθ Χ. 5, Γιούστα 9, Πάρα 7, Σίμα.

    Ελλάδα (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 22 (6/9 τρίπ.), Σλούκας 12 (6 ριμπ.), Παπανικολάου 11, Γ. Αντετοκούνμπο 25 (14 ριμπ., 9 ασίστ), Κ. Αντετοκούνμπο 6, Θ. Αντετοκούνμπο 1, Καλαϊτζάκης 4, Τολιόπουλος 4, Κατσίβελης 3, Μήτογλου 2, Λαρεντζάκης.

    Η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, άντεξε στην πίεση όταν η Ισπανία αντέδρασε και με τον Γιάννη να αγγίζει το triple-double και τον Ντόρσεϊ να «πυροβολεί» από τα 6,75, πήρε μια μεγάλη νίκη που την φέρνει με ψυχολογία στα νοκ-άουτ.

    Εθνική Ελλάδος Basket
    Follow on Facebook Follow on Instagram Follow on YouTube Follow on TikTok
    Share. Facebook Email
    Previous ArticleΧρυσό στην Πόλη
    Next Article Στην 4η θέση η εθνική γυναικών

    Related Posts

    Σαρωτική Ελλάδα, εξασφάλισε την πρόκριση με επίδειξη δύναμης!

    31 Αυγούστου 2025

    2×2 η Εθνική μας, τώρα έτοιμη για την Γεωργία

    31 Αυγούστου 2025

    Μεγάλη νίκη για την Εθνική Κορασίδων – 9η θέση στο Eurobasket U16 (Β΄ κατηγορία)

    30 Αυγούστου 2025
    Top Posts

    Ο Τσιλιγγίρης στο ΠΑΟΚ

    30 Αυγούστου 2025715 Views

    Η τελική πινελιά στις μεταγραφές του Ηρακλή

    27 Αυγούστου 2025313 Views

    Στον β’ γύρο με ανατροπή ο Τσιτσιπάς

    27 Αυγούστου 2025192 Views
    Our Picks

    Νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για το παιδικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΣ Θράκης

    Κοντά στο Ντοβενταν ο Ηρακλής

    Στην 4η θέση η εθνική γυναικών

    © 2025 lega.gr.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.