Σε δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έχουν μπει οι άνθρωποι που διοικούν την ΕΠΣ Θράκης αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των ομάδων, οι οποίοι σηκώνουν το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος της λειτουργίας των συλλόγων, φαίνεται να κερδίζει έδαφος το σενάριο διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε τρεις γύρους, αντί για το μοντέλο των play off και play out που υπάρχει μέχρι τώρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται απευθείας μέσα από την κανονική διάρκεια και θα εξασφαλίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των αγώνων μπαράζ ανόδου.
Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η πιθανή κατάργηση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για ένα ζήτημα με δύο όψεις. Από τη μία πλευρά, μια τέτοια εξέλιξη θα διευκόλυνε συλλόγους που δεν διαθέτουν οργανωμένες ακαδημίες και δυσκολεύονται να καλύψουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να περιορίσει τις ευκαιρίες για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, οι οποίες επενδύουν συστηματικά στην ανάπτυξη ταλέντων και αποτελούν το μέλλον του ροδόπικου ποδοσφαίρου.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε επίπεδο προτάσεων κατά τη συνάντηση μεταξύ της ΕΠΣ Θράκης και των σωματείων και προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι καθοριστικές, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα.
Μέχρι τότε, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις συνεχίζονται και οι αλλαγές που εξετάζονται ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά τη μορφή του νέου πρωταθλήματος.
