CHANNEL

Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού στίβου καταγράφηκε στο Lexington του Kentucky, όπου ο Γιώργος Φρανκς (Φραγκογιάννης) πραγματοποίησε μια εμφάνιση υψηλού διεθνούς επιπέδου και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία των ρεκόρ.

Ο Έλληνας σπρίντερ διένυσε τα 400 μέτρα σε 44.88, καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ και γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατεβαίνει τα 45 δευτερόλεπτα στον ανοικτό στίβο. Πρόκειται για μια επίδοση-ορόσημο που για χρόνια αποτελούσε το μεγάλο όνειρο του ελληνικού αγωνίσματος.

Αγωνιζόμενος στην πρώτη προκριματική σειρά του NCAA East First Round και έχοντας μάλιστα το μειονέκτημα του ένατου διαδρόμου, ο Φρανκς έτρεξε με εξαιρετικό ρυθμό, αυτοπεποίθηση και αγωνιστική ωριμότητα, επιβεβαιώνοντας τη θεαματική πρόοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Η επίδοση του όχι μόνο του χάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, αλλά αποτελεί και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. Παράλληλα, εξασφάλισε την πρόκρισή του στους τελικούς του NCAA που θα διεξαχθούν στο Eugene του Oregon από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου, καθώς ο χρόνος του ήταν ο 10ος καλύτερος ανάμεσα στους 12 αθλητές που προκρίθηκαν.

Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στον Δημήτρη Ρέγα με 45.11 από το 2006, μια επίδοση που παρέμενε ακατάρριπτη για σχεδόν δύο δεκαετίες. Ο ίδιος ο Φρανκς είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις του από την περσινή χρονιά με 45.20, ενώ φέτος κατέχει και το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 400 μέτρα με 45.83.

Η σημερινή του κούρσα αποτελεί την κορύφωση μιας σταθερά ανοδικής πορείας μέσα στο απαιτητικό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλέον, ο Έλληνας αθλητής δεν ανήκει απλώς στους κορυφαίους της χώρας, αλλά συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματος.

Το 44.88 δεν είναι μόνο ένας αριθμός. Είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που αλλάζει τα δεδομένα για τα ελληνικά 400 μέτρα και ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Share.
Exit mobile version