CHANNEL

Με έντονο διεθνές ενδιαφέρον και συμμετοχές από 38 χώρες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου το 60ό Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου του CISM, στο Αθλητικό Κέντρο «Σκαμνιές», στην Πηγή του Δήμου Πύλης Τρικάλων. Η διοργάνωση επιβεβαίωσε το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο, με δυνατές κούρσες και έντονο συναγωνισμό, ενώ η ελληνική ομάδα είχε αξιόλογη παρουσία.

Αγώνας Γυναικών – 8.000 μέτρα

Η πρωτιά κατέληξε στη σπουδαία Winfred Mutile Yavi από το Μπαχρέιν, Ολυμπιονίκη των στιπλ, η οποία τερμάτισε σε 25.43. Το βάθρο συμπλήρωσαν η επίσης αθλήτρια του Μπαχρέιν Violah Jepchumba Kilonzo Motosio με 25.50 και η Γαλλίδα Mekdes Woldu Alazar με 26.16.

Από ελληνικής πλευράς, η Νάνσυ Κοκκορού κατέλαβε την 26η θέση (29.02), η Ντενίζ Δημάκη ήταν 48η (32.37) και η Σοφία Ανδρέου 54η (33.45). Στην ομαδική κατάταξη, το Μπαχρέιν αναδείχθηκε πρώτο, το Μαρόκο δεύτερο και η Γαλλία τρίτη.

Αγώνας Ανδρών – 10.000 μέτρα

Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Birhanu Balew (Μπαχρέιν) με χρόνο 28.21, σε μια κούρσα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεύτερος τερμάτισε ο Ramdane Ouarghi από την Αλγερία (28.23) και τρίτος ο Μαροκινός Mustapha Akkaoui με 28.24.

Οι Έλληνες αθλητές Δημήτρης Τσάκαλος (45ος – 31.18), Παναγιώτης Πετρουλάκης (54ος – 31.51) και Αστέριος Μπαράκος (87ος – 33.45) ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με μαχητικότητα. Στη συνολική βαθμολογία των ανδρών, η Αλγερία κατέκτησε την πρώτη θέση, με το Μπαχρέιν και το Μαρόκο να ακολουθούν.

Μικτή Σκυταλοδρομία 4Χ2 χλμ.

Στη μικτή σκυταλοδρομία, η Αιθιοπία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μπροστά από το Μαρόκο και το Μπαχρέιν. Η ελληνική τετράδα, αποτελούμενη από τους Γιώργο Τασούλα, Μαρίνα Τσεκούρα, Ορφέα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Πατεράκη, κατέλαβε τη 13η θέση, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα.

Η διοργάνωση άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο για το αγωνιστικό επίπεδο όσο και για τη φιλοξενία, με την ελληνική αποστολή να αποκομίζει σημαντικές εμπειρίες απέναντι σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Share.
Exit mobile version