CHANNEL

Ο Λεύκιππος Ξάνθης πήρε μια σπουδαία και αγχωτική νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ με 64-62, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις τελευταίες κατοχές και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Το ματς ξεκίνησε σε γρήγορο τέμπο, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα λύσεις στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 18-16, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς και καμία ομάδα δεν ξέφευγε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Ξάνθης να είναι  στο +3 (39-36).

Μετά την ανάπαυλα, οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές, ο ρυθμός έπεσε και οι πόντοι λιγόστεψαν. Το επιμέρους 10-12 στο τρίτο δεκάλεπτο κράτησε το παιχνίδι οριακό, με την ομάδα της Ξάνθης να διατηρεί μικρό προβάδισμα (49-48).

Στην τελευταία περίοδο ο Λεύκιππος ανέκτησε τον έλεγχο και έφτασε μέχρι το +8 (58-50), όμως ο ΚΑΟΔ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 60-60 λίγο πριν το τέλος. Στα 16,8’’ έγινε το 62-60, ο Πέιν απάντησε με επιθετικό ριμπάουντ για το 62-62 στα 4,8’’, αλλά στην τελευταία επίθεση οι παίκτες του Ζαφειρούδη εκτέλεσαν άψογα το play μετά το τάιμ άουτ και πήραν ξανά το προβάδισμα. Το τρίποντο των φιλοξενούμενων δεν βρήκε στόχο και ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Αγραφιώτης, Παπαγερίδης, Τσαρδούλιας

Δεκάλεπτα: 18-16, 39-36 49-48, 64-62

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Ζαφειρούδης-Κούτρας): Απαζίδης 7(1), Οικονομούδης 4, Βρεττάς 18(2), Κυφωνίδης 16(2), Μπουτσακτσή 8, Γιακούλας 11, Διαμαντής, Αθανασίου, Μποζ.

ΚΑΟΔ (Σδράκας-Μπέσσας): Πέιν 14(1), Βάνης 4(1), Μητρόπουλος 7, Μόρας 11(1), Μπέσσας 8(2), Κοντογιάννης, Καφαδάρης 3(1), Κεραμάρης, Μπάρδας 15(3).

Share.
Exit mobile version