CHANNEL

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές κάρτες, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και έμεινε στο 0-0 με τη Νίκη Βόλου για την 7η αγωνιστική της Super League 2.

Δυνατό ξεκίνημα και χαμένες ευκαιρίες

Ο Γηραιός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας από νωρίς τη διάθεσή του να επιβληθεί. Μόλις στο 3’ ο Κυνηγόπουλος έκανε το γύρισμα, ο Ντοβεντάν σούταρε, όμως ο εξαιρετικός Γκαραβέλης απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 8’ οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Στοΐκοβιτς στον Εραμούσπε, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάναλης βρήκε τον Βιτλή, αλλά και πάλι ο Γκαραβέλης ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά. Ο τερματοφύλακας της Νίκης συνέχισε τις σωτήριες επεμβάσεις του, λέγοντας «όχι» και στο τετ α τετ του Μαχαίρα στο 28’.

Αποβολή και αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Ηρακλή

Η Νίκη Βόλου έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 29’, όταν ο Σιούτας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Κυνηγόπουλο. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί άμεσα, με το φάουλ του Ντοβεντάν στο 32’ να περνάει δίπλα από τα δοκάρια.

Επίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη, οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν ασφυκτικά. Στο 50’ ο Γκαραβέλης απέκρουσε διαδοχικά τις προσπάθειες των Φοφανά και Μάναλη, ενώ στο 57’ είπε ξανά «όχι» στον Μάναλη, αποσοβώντας σίγουρο γκολ.

Η Νίκη απείλησε στο 61’ με τον Πέττα, ο οποίος πέρασε ανάμεσα από τρεις αμυντικούς, αλλά ο Νικοπολίδης αντέδρασε εξαιρετικά. Ο Ηρακλής συνέχισε να πιέζει: στο 64’ το σουτ του Ντοβεντάν κόντραρε σε σώματα, στο 75’ η πάσα του Ντουρμισάι δεν βγήκε όπως θα ήθελε, ενώ στο 77’ η κεφαλιά του Κούστα πέρασε πάνω από την εστία.

Οι τελευταίες χαμένες ευκαιρίες

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν και να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Στο 81’ ο Σαποβάλοφ δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ηρακλής δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ. Στο 84’ ο Χάινριχ έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, σούταρε, αλλά αστόχησε. Στις καθυστερήσεις, δύο ακόμη μεγάλες στιγμές χάθηκαν για τον Γηραιό: πρώτα ο Κούστα δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα σε παράλληλη σέντρα, και έπειτα η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 95’ κατέληξε άουτ.

Το συμπέρασμα

Ο Ηρακλής είχε ευκαιρίες, είχε τον έλεγχο και αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερη από μία ώρα, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την άλλη, η Νίκη Βόλου έδειξε ψυχή, κράτησε το μηδέν και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό εκτός έδρας.

Ηρακλής (Δημήτρης Σπανός): Νικοπολίδης, Ουές, Βιτλής, Γιαννούτσος, Εραμούσπε, Χάμοντ, Παναγιωτίδης (46′ Φοφανά), Μαχαίρας, Κυνηγόπουλος, Ντόβενταν (65′ Χάινριχ), Μάναλης.

Νίκη Βόλου (Κώστας Γεωργιάδης): Γκαραβέλης, Κιβρακίδης, Γκαντέλιο, Τζανετόπουλος, Σιούτας, Έππας (46′ ‘Βουτσάς), Νταμιάν Σίλβα, Πέττας (85′ Μπαριέντος), Λώλης (65′ Σαποβάλοφ), Στοΐλκοβιτς, Λουκίνας (65’ Βέλλιος).

photo credit Κουτσίδης Γιώργος


Share.
Exit mobile version