Η Αναγέννηση Καρδίτσας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς πέρασε νικηφόρα από την Καβάλα με 3-2, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 2 (Βόρειος Όμιλος), μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή.
Ξεκίνημα με γκολ και… αλλαγή τερματοφύλακα
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Πολέτο βρήκε δίχτυα για το 0-1, δίνοντας αέρα στην ομάδα του.
Η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 35’ αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα, καθώς ο Ζωγράφος, μετά από λάθη που λίγο έλειψαν να στοιχίσουν, αντικαταστάθηκε από τον Ιωαννίδη. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Καταιγιστική η ΑΣΑ στην επανάληψη
Η ομάδα του Τίμου Καβακά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το πόδι στο γκάζι. Στο 49’ ο Πολέτο χτύπησε ξανά, κάνοντας το 0-2 με όμορφη τελείωση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπεν Κμαγιάλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, φέρνοντας την Αναγέννηση αγκαλιά με ένα ακόμη πολύτιμο «τρίποντο».
Η αντίδραση της Καβάλας
Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα. Στο 64’ ο Ερνάντεζ μείωσε σε 1-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ στις καθυστερήσεις (90+3’) ο Παπαδόπουλος σκόραρε για το τελικό 2-3. Ωστόσο, η Καβάλα δεν είχε χρόνο για κάτι περισσότερο.
Με βλέμμα στο ντέρμπι κορυφής
Η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε το «λευκό» 0-0 στο Ηρακλής–Νίκη Βόλου και πλησίασε ακόμα περισσότερο την κορυφή. Πλέον, πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ηρακλή, όπου με ενδεχόμενη νίκη μπορεί να περάσει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι συνθέσεις
Καβάλα (Π. Γράφας): Ζωγράφος (35′ Ιωαννίδης), Βοριαζίδης (62′ Παναγιώτου), Διονέλλης, Χρούστινετς, Αλιατίδης, Μπρέγκου, Ελ Καντούσι, Γαβριηλίδης, Σιφναίος (62′ Σγουρός), Ερνάντεζ, Κουντουριώτης.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Τ. Καβακάς): Μπαλωμένος, Πεταυράκης, Λεωνιδόπουλος (63′ Τίντε), Μουστακόπουλος, Πολέτο, Μπούσης (63′ Γιαξής), Γκόλιας (20′ λ.τ. Ανδρέου), Νοικοκυράκης (82′ Μανουσάκης), Στίκας, Κάσσος, Καρίμ (82′ Μπάλλας)
πηγή φωτογραφίας mikriliga
