γράφει ο Σκουταρίδης Γιώργος
Παρακολουθώντας το χθεσινό παιχνίδι του Πανθρακικού απέναντι στον ΑΟ Ξάνθης, δεν μπορεί κανείς να μην αισθανθεί πόσο τυχεροί είναι οι φίλαθλοι της Κομοτηνής που βλέπουν ποδοσφαιριστές ποιότητας, όπως ο Μουμίν Χουσείν, να αγωνίζονται με τη φανέλα της ομάδας τους. Για να είμαστε δίκαιοι, ολόκληρη η Γ’ Εθνική πρέπει να αισθάνεται ευγνωμοσύνη που ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου κοσμούν το πρωτάθλημα.
Η παρουσία του Μουμίν στο χθεσινό ματς ήταν καταλυτική. Με τις αμυντικές του παρεμβάσεις, την προσήλωση στα καθήκοντά του και την ψυχραιμία του στις δύσκολες στιγμές, αποτέλεσε βασικό παράγοντα για να καταφέρει ο Πανθρακικός να πάρει την πρόκριση απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Σχεδόν άψογος, «υπέγραψε» την πρόκριση με την απόδοσή του, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται πολύτιμο κομμάτι σε μια ποδοσφαιρική μηχανή που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.
Φυσικά, δεν πρόκειται για έκπληξη. Η ποιότητα του Μουμίν είναι γνωστή εδώ και χρόνια, μέσα από τις προηγούμενες συνεργασίες του με ομάδες υψηλού επιπέδου. Δεν είναι μόνο οι φίλαθλοι που αναγνωρίζουν την αξία του, αλλά και οι αντίπαλοι, οι οποίοι μιλούν με σεβασμό για την αγωνιστική του παρουσία και το ήθος που επιδεικνύει ακόμη και όταν τα παιχνίδια κρίνονται «στην κόψη του ξυραφιού».
Και ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο: το να αποτελεί πρότυπο για τα νεότερα παιδιά που λένε «θέλω να παίζω σαν τον Μουμίν». Για έναν αθλητή, ανεξαρτήτως αθλήματος, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από το να εμπνέει τη νέα γενιά. Και ο Μουμίν Χουσείν το έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο.