CHANNEL

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε της Ισπανίας με 90-86, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον Γ’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ και την πρόκριση στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την Κυριακή.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική βραδιά του Τάιλερ Ντόρσεϊ και επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Οι Ισπανοί επέλεξαν να κλείσουν τον δρόμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς το καλάθι με άμυνα ζώνης 3-2, όμως οι διεθνείς βρήκαν λύσεις με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και εύστοχα σουτ από την περιφέρεια.

Ο Ντόρσεϊ είχε ήδη 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να προηγείται 31-20, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16. Με τον Παπανικολάου να πιέζει στην άμυνα και τον Γιάννη να κυριαρχεί στη ρακέτα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα μπροστά 50-35.

Στην επανάληψη, οι Ίβηρες ανέβασαν στροφές, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και κατάφεραν να μειώσουν, ακόμη και να περάσουν μπροστά στο σκορ στο 33’ (73-72). Το ματς πήρε χαρακτήρα ντέρμπι, με τον Αλντάμα να κρατά την Ισπανία όρθια, αλλά τον Γιάννη να απαντά με εντυπωσιακή προσπάθεια στο φινάλε. Στο τελευταίο λεπτό, ο Σλούκας έδειξε ψυχραιμία, κερδίζοντας κρίσιμες βολές και σφραγίζοντας τη νίκη της Ελλάδας.

Δεκάλεπτα: 20-31, 35-50, 63-68, 86-90

Στατιστικά

Ισπανία (Σκαριόλο): Πουέρτο 2, Ντε Λαρέα 6 (6 ασίστ), Πραντίγια 14, Σεν-Σουπερί 13, Αροστέγι 12, Αλντάμα 12 (8 ριμπ.), Ερνανγκόμεθ Μπ. 6, Ερνανγκόμεθ Χ. 5, Γιούστα 9, Πάρα 7, Σίμα.

Ελλάδα (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 22 (6/9 τρίπ.), Σλούκας 12 (6 ριμπ.), Παπανικολάου 11, Γ. Αντετοκούνμπο 25 (14 ριμπ., 9 ασίστ), Κ. Αντετοκούνμπο 6, Θ. Αντετοκούνμπο 1, Καλαϊτζάκης 4, Τολιόπουλος 4, Κατσίβελης 3, Μήτογλου 2, Λαρεντζάκης.

Η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, άντεξε στην πίεση όταν η Ισπανία αντέδρασε και με τον Γιάννη να αγγίζει το triple-double και τον Ντόρσεϊ να «πυροβολεί» από τα 6,75, πήρε μια μεγάλη νίκη που την φέρνει με ψυχολογία στα νοκ-άουτ.

Share.
Exit mobile version