Στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων των ακαδημιών και της διοίκησης της Ένωσης, με κεντρικό θέμα το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Ο κ. Τσολάκης παρουσίασε αναλυτικά στις ακαδημίες το νέο project που αφορά το παιδικό πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές ηλικίες.
Το σχέδιο επικεντρώνεται στη σωστή εκπαίδευση των νεαρών παικτών, στη βελτίωση των πρωταθλημάτων υποδομής και στη δημιουργία ενός ενιαίου μοντέλου ανάπτυξης σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος είναι να ενισχυθεί η τεχνική κατάρτιση, η αθλητική παιδεία και η καλλιέργεια ταλέντων που στο μέλλον θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες.
Η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης τόνισε ότι η νέα αυτή προσπάθεια δεν αφορά μόνο την αγωνιστική διάσταση, αλλά και τη συνολική διαμόρφωση χαρακτήρων μέσα από το ποδόσφαιρο, με στόχο ένα πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό μέλλον για το άθλημα στη χώρα μας.